Go Back
CHAŁWOWA NOCNA OWSIANKA

Sycąca, zdrowa opcja na śniadanie.

Składniki
  • 50 g płatków owsianych
  • 100 ml mleka kokosowego/migdałowego
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka nasion chia
  • 1-2 łyżka tahini
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 4 pokrojone daktyle
Instrukcje
  1. W słoiku wymieszaj płatki owsiane, mleko, jogurt i chia. Możesz dodać 1 łyżkę syropu klonowego (jeśli chcesz dosłodzić owsiankę).

  2. Dodaj tahini. Tahini nie trzeba mieszać bardzo dokładnie, niewymieszane pozostawi ślady w słoiku w postaci zawijasów.
  3. Zakręć pokrywkę słoika i wstaw na noc do lodówki.
  4. Następnego dnia wyjmij owsiankę z lodówki i dodaj na wierzch pokrojone daktyle oraz (opcjonalnie) czekoladową granolę.