Go Back
JAGODZIANKI SEROWE
Czas przygotowania
5 mins
Czas gotowania
25 mins
Czas całkowity
30 mins
 

Szybkie serowe bułeczki, które przygotujesz z dowolnymi owocami. Jagodzianki, truskawianki, malinianki, jeżynianki - które wybierasz? :)

Składniki
  • 1 kostka twarogu (250g)
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mąki np.owsianej
  • 1 łyżeczka budyniu bez cukru
  • erytrol wedle uznania
  • owoce np.mrożone jagody (1/2 opakowania)
Instrukcje
  1. Twaróg, jajka, mąkę budyń i erytrol wymieszaj w jednym naczyniu.

  2. Połącz rozmrożone owoce z erytrolem i wymieszaj łyżką. Spradź czy odpowiada Ci poziom słodkości owoców.

  3. Z masy twarogowej zwilżonymi dłońmi ulep kule (4 sztuki). Ułóż je na papierze do pieczenia i delikatnie spłaszcz za pomocą łyżki.

  4. Łyżką uformuj w kulkach wgłębienia na owoce i wypełnij je - do każdego wgłębienia dodaj po 1 łyżce owoców.

  5. Bułeczki wstaw do nagrzanego piekarnika na 25-30 minut, temperatura 180 stopni.

  6. Gotowe bułeczki po ostudzeniu możesz posypać erytrolem.